Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Διάσημα ονόματα συγκροτημάτων

Πόσοι ξέρουν πως σκέφτηκαν οι Pink Floyd ή οι Led Zeppilin το όνομά τους; Όλα αυτά που θα διαβάσεται σε αυτή την ανάρτηση είναι είτε δηλώσεις των μελών των συγκροτημάτων, είτε δηλώσεις μελετητών τους.
Ας αρχίσουμε με τους Pink Floyd. Γι' αυτούς υπάρχουν δύο εναλλακτικές για την επιλογή του ονόματός τους.
1η: Στο στούντιο που είχαν αγοράσει για να παίζουν και να συνθέτουν τα πρώτα τους κομμάτια, πριν ακόμη γίνουν διάσημοι και μαγεύσουν χιλιάδες ανθρώπους ανά τω κόσμο, υπήρχε ένα ροζ ψυγείο. Έτσι από το χρώμα του ψυγείου, Pink, και από την δουλεία που έκανε, Floyd, δηλαδή κάτι πανομοιότυπο της ψύξης.
2η: Όλοι όσοι ήταν στο συγκρότημα αυτό, Bob Klose, Nick Mason, Roger Waters, Richard Wright,David Glimour και Syd Barrett, αγαπούσαν, ή καλύτερα λάτρευαν τη μουσική Blues. Οι δύο αγαπημένοι τους καλλιτέχνες, αυτού του είδους μουσικής ήταν ο Pink, και ο Floyd.
Οι Led Zeppelin, όπου αποτελούνταν από τους Jimmy Page, John Paul Jones, Robert Plant και John Bonham βρήκαν το όνομά τους από το εξής γεγονός: Όταν ο Jimmy Page, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των The Yardbirds σχεδίαζαν μία συναυλία του πρότειναν να κατέβει από τον ουρανό με ένα αερόστατο από Μόλυβο. Έτσι του ήρθε η ιδέα, ίσως με λίγη βοήθεια από ναρκωτικά για το όνομα. Led=Μόλυβος και το Zeppelin που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου