Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Zante Wave Festival

Την Παρασκευή 10 Απριλίου διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Ζακύνθου ένα Rock Festival. Η ομάδα των μαθητικών παλμών, φυσικά, πήγε να το παρακολουθήσει και έμεινε με εκπληκτικές εντυπώσεις. Ποτέ δε φανταζόμασταν πως ο τόπος μας είχε τόσα μουσικά συγκροτήματα να αναδείξει!
Τα συγκροτήματα αναφέρονται εδώ με σειρά εμφάνισης : Knight Fight, Day Dreamers, Living Force, S.L.G, Last Stand, Show What και Fora Lama. Από αυτά τα 4 πρώτα ήταν μαθητικά και τα υπόλοιπα ενηλίκων. Κάθε συγκρότημα έπαιξε αξιοθαύμαστα, αν και μερικά είχαν 1-2 αδυναμίες.
Πρώτοι οι Knight Fight έπαιξαν πολύ ωραία για την ηλικία τους (ήταν οι μικρότεροι) , όμως το μόνο τους μειονέκτημα ήταν ο τραγουδιστής, που ήθελε λίγο παραπάνω εξάσκηση στη φωνή του.
Οι Day Dreamers ήταν απλά εκπληκτικοί και έπαιξαν πολύ ωραία κομμάτια όπως: Iron Man των Black Sabbath, Smoke on the Water των Deep Purple και το I'd love to Change the world των Ten Years After.
Ύστερα οι Living Force έπαιξαν πολύ ωραία, με μοναδικό μειονέκτημα τη βαριά φωνή του τραγουδιστή τους, που δεν ταίριαζε σε κομμάτια όπως το Paradise City των Guns N' Roses.
Οι S.L.G. είχαν έναν ΤΡΟΜΕΡO ντραμίστα, ο όποιος έπαιζε ντραμς όπως έπρεπε. Δηλαδή, δε συνόδευε, αλλά οδηγούσε την υπόλοιπη μπάντα. Τόσο οι κιθαρίστες, όμως, όσο και ο μπασίστας ήταν αξιοθαύμαστοι!
Μετά οι Last Stand ήταν ένα υπέροχο, κλασσικό, αγγλικό συγκρότημα.
Ακολουθούν οι Show What, με την καλύτερη φωνή όλου του Φεστιβάλ και με πολύ καλούς κιθαρίστες.
Τέλος οι Fora Lama, οι οποίοι "έγραψαν". Ήταν τέλειοι! Ο μπασίστας, οι κιθαρίστες και ο ντράμερ απλώς υπέροχοι! Μάλιστα, έπαιξαν δικά τους τραγούδια, γεγονός που δείχνει την ανωτερότητα και την ωριμότητα τους ως μουσικοί. Αυτό το αναφέρω μόνο και μόνο για να φανταστούμε τις εντυπώσεις μας αν έπαιζαν κάποιο κλασσικό κομμάτι.
Μετά από τη σύντομη αυτή παρουσίαση, καταλήγω σε ένα μονό συμπέρασμα: μην χάσετε το επόμενο ZANTE WAVE FESTIVAL!

8 σχόλια:

  1. Είμαι ο τραγουδιστής των knight fight. Όλα τα παιδιά κ οι μεγάλοι ήταν φοβεροί κ γενικά ήταν μια υπέροχη εμπειρία για εμάς τους πρωτοεμφανιζόμενους! Το άγχος ήταν απερίγραπτο γιατί ήταν η πρώτη φορά μπροστά σε κοινό κ το επόμενο βήμα είναι να φτιάξω τονικά την φωνή μου. Όσο για το σχόλιό σας συμφωνώ απόλυτα κ στο επόμενο φεστιβάλ το καλοκαίρι θα μας δείτε πιο ανανεωμένους κ με άλλο αέρα. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλεία που κάνεται με το site κ θα τα πούμε πάλι τν Αύγουστο απο κοντά! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει κανενας βιντεο απο τους knight fight ή τους Show What για οσους δεν πηγαν στο zante Wave;αν εχει παρακαλω να το ανεβασετε στο youtube
    σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 1 . Καταλαβαίνω το άγχος που είχες/είχατε εσείς και τα άλλα συγκροτήματα και είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα τα πας/πάτε πολύ καλύτερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδες καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους.Ως κιθαριστας(στ αριστερα ημουν) των knight fight θα θελα να πω οτι το συγγροτημα δημιουργηθηκε και ξεκινησε προβες μολις 1 μηνα πριν το ΖΑΝΤΕ WAVE FESTIVAL,οποτε καταλαβενετε οτι θελουμε το χρονο μας για να δεσουμε ως γκρουπ καθως για να οργανωθουμε σε ολους τους τομεις καλυτερα.



    Φιλικα,
    Μπουργιεζης Παναγιωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το καλοκαιρι στο Αρτεμις κατα 90% παιδια σας θελω ολους εκει οι knight fight και με μπασο για 24 εμφανισεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρεπει να πούμε ότι το Zante Wave Festival το διοργανώνει δύο φορές το χρόνο η Πολιτιστική κίνηση Υάκινθος και κανείς δεν είπε τίποτε για αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. file anwnime simfwnw kai prepei na min ta 3exname afta dioti sto topo mas tipota den leitourgei swsta kai kanenas e\den endiaferetai gia tin neolaia tou nisiou.


    Bourgiezis Panagiotis
    kitharistas twn "Knight Fight"(ek twn aristerwn)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραιο μπλογκακι παιδια μπραβο..
    ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια
    foralama

    ΑπάντησηΔιαγραφή