Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η θετική πλευρά των ηλεκτρονικών παιχνδιών

Πολλοί (κυρίως γονείς) κατακρίνουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια λέγοντας ότι δεν έχουν κάτι να προσφέρουν στα παιδιά τους .
Μια μελέτη Αμερικάνων επιστημόνων , δείχνει ότι η ενασχόληση με παιχνίδια βελτιώνει την επιδεξιότητα στους χειρουργούς, κάνοντας του 27% ταχύτερους και μειώνοντας τα λάθη τους κατά 37% (!!!).
Οι μαθητές που έπαιζαν "κοινωνικά" παιχνίδια , φάνηκε ότι βοηθούσαν περισσότερο τους συμμαθητές τους και δεν "έμπλεκαν" εύκολα σε καβγάδες. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά που έπαιζαν video games, είχαν βελτιωμένες μαθησιακές ικανότητες. Γράφοντας αυτή την ανάρτηση δεν αθωώνω τελείως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παιδιά που παίζουν παιχνίδια που προβάλλουν βία, είναι λογικό και τα ίδια να είναι βίαια, αφού εξοικειώνονται με αυτήν.

Μετά απ'όλα αυτά , πιστεύω πως δε θα πρέπει να καταδικάζουμε
όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μια απειλή, αλλά ένας τρόπος διασκέδασης, όχι απαραίτητα κακός.


Με εκτίμηση, κάποιος blogger του Κυβερνοχώρου

14 σχόλια:

  1. συμφωνω παρα πολυ μαζι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. as t pei k kapoios gt mas exoun prixei
    simfono para poli mas boi8oun k s kti sga!!
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν συμφωνω και πολυ με αυτο.
    πιστεβω πως ολα τα ηλεκτρονικα παιχνιδια ή τοθλαχιστον τα περισσοτερα δεν προσφερουν τιποτα στα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη αλλά θεωρώ ότι δεν απόλυτα σωστές οι πληροφορίες.Και καλά εγώ που μπορώ να το ψάξω αλλά υπάρχουν και παιδιά που δεν έχουν ακόμη και την διάθεση να το ψάξουν και να δουν αν είναι μη εσφαλμένο το περιεχόμενο για αυτό προσέξτε καλύτερα πριν αναρτήσετε το οτιδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. μμμμμμμμμμμμμμμαααααααααααααααααααλλλλλλλλλλλλλλλααααααααααααααααακκκκκκκκκκιιιιιιιιιιιιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. πιστευω πωσ υπαρχουν και αρνητικα και θετικα.τα αρνητικα τα ξερετε οσο γιατα θετικα πιστευω ποσ το μεγαλυτερο ειναι η διασκεδαση και η ψυχαγογια.τα ηλεκτρονικα ειναι καλα αλλα με μετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. h gnomi autou pou to egrapte einai apolitos sosti kai peste oti thelete!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή